OBLÍBENÉ JÍDLA

Špenát

Špenát

INGREDIENCE NA 4 PORCE


NÁVOD

  1. Nejdříve si nakrájíme cibuli na jemno, a poté ji osmažíme na oleji. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

  2. Stále mícháme, přidáme mléko, pečlivě rozmícháme metličkou a přidáme špenát. Mléka přidáme tolik, jak moc budeme chtít mít špenát řídký (čím více mléka, tím více řídké).

  3. Dále špenát přivedeme k varu, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut povaříme, občas promícháme. Ke konci ještě přidáme rozetřený česnek.









Kuřecí řízek s bramborovou kaší

Kuřecí řízek s bramborovou kaší

INGREDIENCE NA 4 PORCE


NÁVOD

  1. Kuřecí řízek opláchneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.

  2. Na rozpáleném oleji smažíme řízky na obou stranách.

  3. Na bramborovou kaši uvaříme do měkka oloupané brambory. Po uvaření z nich slijeme vodu.

  4. K bramborám přidáme dva plátky másla, osolíme, přilijeme hrnek horkého mléka a rozmixujeme (Pokud bychom použili studené mléko, tak se brambory mixují, ale nenašlehají).

  5. Jako přílohu můžeme použít lehce osmahnutou mraženou zeleninu.









Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

INGREDIENCE NA 4 PORCE


NÁVOD

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 2 vejce, strouhanku, dobře promícháme a když se hmota spojí, rukou z ní tvarujeme kuličky. Pokud se hmota lepí, můžeme přidat trochu strouhanky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji ji necháme opéct do nazlátlé barvy.

  3. Přidáme rajčatový protlak, krátce orestujeme, přilijeme trochu vody a zamícháme.

  4. Pak vložíme kuličky z mletého masa, podlijeme trochou vody.

  5. Přidáme bobkový list a nové koření a necháme vařit asi 15 minut. Pak kuličky vyjmeme, do omáčky přidáme ještě trochu vody a necháme ji vařit.

  6. Připravíme záklechtku z vody a hladké mouky a omáčku zahustíme. Konzistenci omáčky doladíme přidáním trochy vody, případně troškou záklechtky, pokud chceme omáčku hustší.

  7. Dochutíme špetkou mleté skořice, cukrem a dosolíme. Necháme alespoň 20 minut provařit, a pak scedíme přes síto.

  8. Do hotové omáčky vrátíme masové kuličky a necháme ještě 5 minut provařit. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.







Podle těchto receptů vaří moje milovaná maminka, jak všichni ví, tak jídla od maminky jsou vždy ty nejlepší

Můžete si podle těchto receptů také vyzkoušet udělat tyto mňamózní jídla a uvidíte sami jaké jsou to pochoutky narozdíl třeba od koprovky.